Магазин за риболов

Berkley

Историята на Berkley е дълбоко вкоренена в Американската мечта. Става дума за едно скромно начало и неочакван успех в търговията на рибарски принадлежности. 

Всичко започва с Спирит Лейк, Айова, през юни 1937 година, когато 16 годишния Бъркли взима съвсем малко приходи от хартиен маршрут, за да започне бизнес изразяващ се в това да връзва ръчно мухи за риболов. Когато Бъркли завършва гимназия, той наема няколко момчета от района за да изработват различни изкуствени мухи и други примамки. 

След като посещава държавния университет и служи в американски въздушен корпус Бърк се завръща в Spirit Lake през 1945 година за да създаде Berkley and Company. Постепенно започва да разширява бизнеса си като произвежда поводи с оловна сърцевина, монофилни влакна, въдици, макари, като през 1959 година Бъркли представя Trilene по същото време когато DuPont представя Stren. За да помогне за въвеждането на новата линия, Berk изпраща хиляди макари и въдици и моли собствениците на магазини да карат най-добрите си рибари да изпробват стоката. Рибарите харесват линията и по този начин стартира успешно Berkley Trilene. 

Така през 60-те години на миналия век Berkley навлиза в бизнеса с въдици, а през 80-те години с меки примамки. Още от самото начало фирмата е ангажирала значителни ресурси за научни изследвания и развитие - продължаваща стратегия която е довела до производството на безброй много рибарски принадлежности.