Магазин за риболов

Макари за риболов с двоен аванс

Макари с Двоен аванс

Рибарски макари с двоен аванс или така наречените байтрънър макари. Този модел макари са по-големи и с дълбоки шпули имащи за цел да съберат повече влакно, което от своя страна да покрива по-големи кастинг дистанции по време на риболов. Макарите с двоен аванс, това са макари за шаранджийски риболов или макари за дънен риболов.

Както вече всички знаете има макари с преден аванс, има макари със заден аванс, но има макари и с двоен аванс. Това ще рече, че макарата е оборудвата с два аванса. Всеки рибар има право да избира своята риболовна макара според предпочитанията си и вида риболов, който практикува. Макарите с двоен аванс или така наречените байтрънър макари са доста разпространени при шаранджийския риболов. Доста рибари ги предпочитат за дъден риболов или тролинг риболов. Единия аванс на макарите се намира отпред, а другия отзад, като с неговото регулиране се определя колко свободно да се върти шпулата, когато копчето е в определено положение. Копчето се намира отстрани на макарата, като при завъртане на дръжката копчето се връща и се включва предния аванс на макарата.

Шаранджийски макари с двоен аванс

Шаранджийските макари са макарите с двоен аванс. Те са специално проектирани и създадени за пасивен риболов при улов на шаранови риби. Този тип макари са по-големи, по-здрави и стабилни по време на вадене на голяма риба. В един шаранджийски риболов най-важната част от оборудването е макарата. Тя създава принципа на работа на въдицата и контрола върху влакното. Повечето макари с двоен аванс имат редица системи заложени в проектирането на макарата подпомагащи правилната работа, точното и с лекота изхвърляне на стръвта, засичането по време на кълване и контрола върху рибата. 

Двата аванса на байтрънър макарите позволяват различно регулиране. При настройване на авансите, вие вече може да разчитате не на един, а на два аванса настроени по различен начин и чакащи кълване. Макарите имат гладка работа, като съвремените такива са свели до минимум вибрациите при тежки ситуации. Повечето макари с двоен аванс притежават палец разположен над задния аванс, с който може да спирате единия от двата аванса. 

Защо да избера Байтрънър макара:

Ако си се насочил към улова на шаран, едно от най-добрите неща е да си закупиш макара с двоен аванс. Обирането на влакното, засичането и кастинга с такава макара са истинско удоволствие. 

Успеха за един добър риболов зависят, не само от уменията на риболовеца, но и от привилния избор на макара. 

Производители риболовни стоки:

"Макари за риболов с двоен аванс"