Магазин за риболов

Единични куки за риболов

Единични куки за риболов

В единички куки за риболов ще откриете различни модели куки с лопатка, куки с ухо, куки без лопатка, куки с контра и куки без контра.

Структура на единичните куки за риболов:

Единичните куки за риболов имат четири основни отличителни черти, които описват и структурата: 

• Връх на куката наричащ се жило. Това е важна част на куката, остра и в зависимост от модела на куката може да бъде с прав, извит навън или навътре ъгъл. В днешно време върха на куката се обработва по стриктен производствен начин - химически заточен връх. Острието на единичните куки може да бъде проектирано с контра или без. 

• Тяло ⁄ извивка на куката: Ако посесите категорията единични куки за риболов в нашия онлайн магазин www.fishingtime.bg ще откриете множество модели куки с различна извивка. Това е така поради факта, че съществуват различни стилове риболов изискващи различни монтажи и презентация на стръвта. Например, отделните модели куки за шаран също имат различна форма, което е определящо за монтажа. Фидер куките и куките за риболов на плувка, не само че се различават по номера ⁄ големина, но и по външен вид и извивка. 

• Стебло - края, в който започва началото на влакното. Той може да бъде с лопатка или ухо. Формата може да бъде права или с извивка под различен ъгъл. Самия край към който се връзва жилката също може да бъде прав, извит навън или навътре, като ъгъла винаги е много важен и в повечето пъти го описваме точно в какъв градус е. 

• Дебелина на куката: едни от най-тънките куки са за риболов на плувка, следвани от куките за фидер, шарански риболов и най-дебелите модели са предназначени за морски риболов. 

Когаго започнете да избирате куки винаги трябва да сте наясно за какъв риболов ще ги използвате, за големината на рибите, монтажа и не на последно място вида на стръвта. 

Множеството специалисти по цял свят предлагат невероятно много различни варианти на куки, които в крайна сметка имат една и съща цел - качество, острота и здравина. Повечето модели са изработени от висококачествена неръждаема стомана или карбон, като покритието е различно. Едно от най-предпочитаните покрития и то при риболова в солени води е това против корозия. Покритието на куката може да бъде направено умишлено с отблясък или без отблясък във водата. Това е така понеже всяка риба е различна. Любопитството, сезона и агресията по време на хранене при всеки вид риба е различен. Поради този на всички известен факт и куката трябва да бъде различна. 

ФИШИНГ ТАЙМ ви предлага голямо рознообразие от куки за различните стилове риболов - шаранджийски куки, куки за фидер риболов, мачови куки, куки за риболов на плувка, сомски куки, куки за тролинг и куки за морски риболов. Разполагаме с тефлонови куки, ковани куки, дебели куки, тънки куки, куки с различна извивка и острота. 

Производители риболовни стоки:

"Единични куки за риболов"