Магазин за риболов

Fatso - плуващ 1007018

Артикулен номер : 1007018

Марка: Salmo

Категория: Воблери

тегло размер цена брой
48 грама HOP-10см 20.20 лв. - +
85 грама RR/RER-14см 23.10 лв. - +

Salmo Fatso е първия в света воблер, който притежава класическа КРАНКБЕЙТ акция, без необходимост от лопакта.

Salmo предлага тази примамка в две версии: потъваща и плаваща с тегло от 48 до 115 грама.

Fatso е наличен в много красиви, привличащи вниманието на рибата разцветки, като една част от тях наподобяват естественна украса, а другата част са в доказали се като успешни за риболова цветове.

!!! Всеки път, когато използвате тежки примамки за риболов като FASTO, трябва да сте се оборудвали със пръчки подходящи за примамки с подобни размери. Бейткастинг макарите с редач на влакно са едни от най-добрия избор, защото са по-лесни за използване за по-дълго време, без да ви изморяват.

!!! Най добрия избор за такъми при риболов с воблер Salmo Fatso:

- Бейткастинг макара с предавателно число 5:1 и плетено влакно с тест 22.00 килограма.

- Кастинг пръчка с дължина 1,8 - 2,4 метра, предназначена за риболов с примамки над 100 грама и надежден полод със яка карабинка.

Най-голямата и същественна причина този модел воблер да е толкова ефективен и търсен, се дължи на това, че може да се води по-много начини за да се предизвика удар.

Лесна, но смартоносна техника е просто да обирате бавно влакното, като по този начин примамката се клатушка от едната на другата като по този начин наподобява голяма клатушка.

Следващата техника се нарича „придърпване” и наподобява серия от кратки придърпвания с насочен върх на пръчката надолу, близо до водата, след което надигаме пръчката успоредно на водата и повтаряме отново. Основното и важно в тази техника е да оберате влакното при повдигане на пръчката нагоре. Това е от голямо значение за да може да осетите когато хищника напада, защото рибата обикновенно напада когато примамката спре да се движи.

Последната техника за риболов се нарича „придърпване-пауза”. При тази техника насочвате пръчката директно към примамката, докато я водите, като използвате макарата, а не пръчката, за да се спре движението на воблера напред. Влакното което използвате трябва да бъде натегнато през цялото време, като тези бързи серии от въртене на макарата и спиране много често предизвикват кълване.

Плуващ Fatso е идеален за дълбочини от 0,5 до 1,5 метра, като най-добрата техника за достигане на по-голяма дълбочина е бързото и равномерно водене, като се позволява на воблера да се издига между придърпванията.

Ако желаете да достигне до 3 метра и повече дълбочина, потъващата версия Fatso е вашия избор. Той започва да потъва в момента в който докосне водата, така че имате контрол върху дълбочината на газени чрез времето, за което оставяте примамката да потъва след свяко следващо замятане. Нормалното обиране ва влакното не води до гмуркане на по-голяма дълбочина,  а поддържа дълбочината от която започвате да движите примамката. В участъци със стръмни пропадания е нормално да спрем и уставим примамката да потъне по-надълбоко. Някои рибари оставят примамката да потъне чак до дъното и тогава започват да обират влакното. Втакива случай дръжте линията опъната. С потъващ Fasto #14 може с лекота да се лови при дълбочина от 6 до 8 метра.

Salmo Fatso, може да се използва не само при кастинг, но и при тролинг риболов, тъй като примамката реагира при всяко потрепване на върха на пръчката. Основното при тролинг е да не позволявате пръчката да застане над ъгъл под 90 градуса спрямо лодката, така че винаги да сте готови за засечете при удар.

Това е една от най-смъртоносните и резултатни примамки предизвикваща мощни атаки.

Воблерите с размери 10см притежават дълбочина на газене от 0,8 до 1,2 метра. 

Воблерите с размер 14см притежават дълбочина на газене: от 1,0 до 1,5 метра.при поръчка над 100 лева до 5 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес при поръчка над 100.00 лева до 5 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес
5% отстъпка и 5% отстъпка.
при поръчка над 200 лева до 10 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес при поръчка над 200 лева до 10 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес
8% отстъпка и 8% отстъпка.
при поръчка над 400 лева до 20 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес при поръчка над 400 лева до 20 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес
10% отстъпка и 10% отстъпка.