Магазин за риболов

Filstar

Filstar е фирма с дълга история.

Историята на фирмата започва през 1991 година, когато за пръв път се срещат Кирил Андреев и Константин Златанов. Общата им страст към риболова много бързо ги сближава и на 28.12.1992 година, двамата приятели, все още студенти създават в Асеновград фирма К и К ООД. Двамата приятели отварят първия си фирмен магазин на 20.09.1995 година в Асеновград. На 19.12.1995 година екипа се разширява с приемането на още двама съдружници - братята Сашо и Тома Лекови. Четиримата учредяват нова фирма Филиста ООД с офис в Пловдив, а K и К ООД остава отговорна само с връзките си с чужбина. По това време фирмата вече е дистрибутор на големи марки като - Mepps, Climax, Mustad, Shina. 

На 20.03.1996 година откриват първия си склад за продажба на рибарски принадлежности в град Пловдив. Веднага след това започват внос на марка Brawning. В дешно време фирмата е вносител на много марки предлагащи рибарски принадлежности - Lazer, Van Den Eynde, Rapala, Top Float, Shimano, Salmo.

В средата на 2000 година Филиста ООД придобива правата върху марка Filstar. Марка Filstar предлага въдици, макари, куки, изкуствени примамки, плувки за риболов, столове, легла, чадъри, спални чували, калъфи за въдици, чанти за рибарски принадлежности, кепове, живарници, инструменти за риболов, шаранджийски аксесоари, захранки за риболов, протеинови топчета, пелети и още много други аксесоари свързани с риболова. 

От края на 2001 година фирмата е член на Европейската асоциация на търговците на риболовни принадлежности. Тя е първата изцяло българска фирма, вносител на рибарски принадлежности, която става член на тази асоциация. От 2002 година K и K ООД е редовен участник в най-голямото международно риболовно изложение организирано от асоциацията - EFTTEX.

От 2007 година К и К ООД става представител на едни от най-известните марки Dynamite Baits, Storm, Shimano, Rapala. През 2008 година се построява цел за производство за захранки Filstar и влакна Lazer. На 1.05.2020 година е завършено строителството на новия склад на фирмата. В момента за фирмата работят над 50 човека, като тя успешно изнася продуктите си в повече от 30 страни по целия свят.