Магазин за риболов

Изкуствени примамки

Изкуствени примамки за улов на хищни риби. 

В категория изкуствени примамки ще откриете различни модели и марки воблери за морски риболов, воблери за сладководен риболов, блесни, клатушки, силиконови примамки, изкуствени мухи за риболов, пилкери и джигове за морски риболов. Богатата гама от примамки ще задоволи изискванията на всеки рибар търсещ определен вид хищник. 

Ние можем да Ви гарантираме, че нашите примамки са качествени и ще Ви донесът успех, а Вие може да ни се похвалите с улова си !!!

Изкуствени примамки

Производители риболовни стоки:

"Изкуствени примамки"

Изкуствени примамки

Изкуствените примамки са сред любимите аксесоари на риболовците. Те са създадени така, че да имитират истинската стръв, като предизвикват и привличат рибата.

Какво представляват изкуствените примамки

Приличат на рибка или друго апетитно за хищните риби водно животно. Изработени са от пластмаса, дърво, метал или друг материал и се използват за мятане във водата. Някои от тях плуват на повърхността, други се потапят на определена дълбочина. Изработени са така, че да се движат енергично чрез трептене/вибрации или въртеливи движения. Има и такива, които издават характерен шум под водата, както и някои, които са снабдени със специални устройства за употреба на места, където изобилства от подводна растителност.

Видове изкуствени примамки

Те са най-разнообразни като модел, дизайн, размер и редица други параметри. Най-разпространени са следните видове:

  • блесни – използват се в спининговия риболов и могат да бъдат универсални или специално създадени за определени риби, предимно за щука и сом;
  • воблери – изключително атрактивни и с различен начин на плуване, могат да бъдат плитко газещи или дълбоко газещи, отличават се по форма, тегло, размер и цвят;
  • силиконови примамки – много оригинални, предлагат се под формата на рибки, червеи, раци, октоподи и други водни обитатели;
  • изкуствени мухи – името им подсказва, че са предназначени за мухарски риболов, имитират всички възможни насекоми, които са любима храна на рибите.

В онлайн магазина на FishingTime ще намерите подходящи пилкери за морски риболов, както и джиг глави за силиконови примамки.

Кои са предимствата на изкуствените примамки

Те разчитат на инстинктите на хищниците и са направени така, че да ги впечатлят веднага. Хубавото при тях е, че са винаги под ръка, лесно се транспортират и няма никаква опасност да започнат да излъчват неприятна миризма. Единствените миризми, които разпространяват са към рибите – някои примамки са снабдени с аромати, които привличат улова от разстояние, когато бъдат потопени във вода. В сравнение с живата стръв, те са много по-дълготрайни и остават цели на куката. Още едно тяхно предимство е, че не се разпадат, когато за тях се захване по-голяма и тежка риба.

Нашият съвет от екипа на Фишинг тайм е винаги да анализирате конкретната ситуация и често променящите се условия, да бъдете креативни в монтажите и избора на изкуствени примамки, за да се наслаждавате пълноценно на риболова.