Магазин за риболов

Живарници за риболов

Живарници за риболов ☝️ рибарски принадлежности ☝️ Големи шаранджийски живарници

Рибарските живарници могат да бъдат изработени от различни материали. Има гумирани живарници, телени живарници и живарници изработени от мрежа. Изработката винаги е важна при избора на живарник. Най-предпочитани са живарниците изработени от бързо съхнеща мрежа или гумираните такива. Материалите са от огромно значение за да предпазят рибата и за да имат дълъг период на експлоатация. 

Форма и Размер при избора на живарник:

Формата на един живарник може да бъде квадратна или кръгла. При риболова няма толкова значение самата форма, а удобството и предпочитанията на всеки рибар. Винаги избирайте живарници които да ви създават удобство по време на риболов.

Дължината на всеки живарник може да бъде различна, като тя се определя със секции. Колкото повече на брои секции, толкова по-голяма дължина. Избора на дължина е много важен, тъй като определя вашия стил на риболов. За кратки риболовни излети нашите клиенти избират къси и не толкова заеми място живарници. Най-често дългите и големи живарници се наричат шаранджийски живарници и фидер живарници. Но това не означава, че живарника за мач риболов или при риболова с щека трябва да бъде малък. Всичко зависи от улова и от избора на всеки отделен риболовец. 

Пример за голям живарник - 2,00 метра; 3,00 метра; 4,00 метра и 5,0 метра дължина. 

Важно и голямо предимство на дългите и големи живарници, е че запазват улова жив за дълго време. Те осигуряват повече място, като по този начин запазват рибата енергична и без нараняване. 

В риболовен магазин www.fishngtime.bg ще откриете много различни по големина и форма живарници с точно описание за да направите своя информиран и добър избор. 

Производители риболовни стоки:

"Живарници за риболов"