Магазин за риболов

Рибарски лодки

Лодки за риболов и разходки. 

Лодката е необходима част от оборудването на почти всеки рибар практикуващ шаранджийския риболов и тролинг риболова. Ние можем да ви предложим надуваеми лодки Bark, надуваеми лодки Filstar и надуваеми лодки на марка Tohamaran. Има едноместни модели лодки, двуместни лодки, триместни лодки и четириместни лодки. Лодките са с отлично качество, като всички модели вървят със стандартно оборудване и 2 години гаранция. 

Производители риболовни стоки:

"Рибарски лодки"

Рибарски лодки

Лодката е неизменна част от оборудването на почти всеки рибар, особено ако е любител на шаранджийския и тролинг риболова.

Предимства на надуваемите лодки за риболов

Основната причина да се сдобиете с надуваема лодка е, че тя почти по нищо не отстъпва на останалите – алуминиеви, от стъклопласт и др. Понякога дори ги превъзхожда, тъй като е много по-удобна за пренасяне и транспортиране. Същевременно е стабилна и лесно се съхранява. Никак не е за подценяване и нейната цена, която е в пъти по-евтина и изгодна от останалите.

Как да изберете надуваема лодка за риболов

Преди всичко трябва да знаете за какво ще я използвате, за да прецените коя е подходяща за вас. Ние от Фишинг тайм сме готови да ви съдействаме при избора. Вариантите са най-различни – улов на риба, разходка със семейството или приятели, плаване в крайбрежни или спокойни води. Когато избирате модел, обърнете внимание на материала, който е използван. Обикновено това са гумирани синтетични материали, като PVC и хипалон:

• PVC – той е по-разпространен, по-лек и се навива по-лесно. Качеството на PVC лодките постоянно се повишава и голяма част от тях са доста издръжливи на опасните UV лъчи и солени води;

• Хипалон –  той е по-устойчив на тежки условия, като наличие на сол, нефтени продукти и др. Значително по-издръжлив е от PVC материала, но е и доста по-скъп от него.

Друго съществено различие е дъното на лодката, което може да бъде надуваемо или твърдо. Надуваемото е по-леко и лодката се навива много по-лесно. Твърдото предоставя възможност за поставяне на по-мощен двигател и осигурява по-голяма устойчивост при плаване.

Какво включва поддръжката на надуваема лодка

Ако използвате съда за плаване в солени води, задължително трябва го измиете с вода от чешмата, преди да го приберете. Не трябва да оставяте солта да засъхне по корпуса на лодката. Старателното почистване и измиване е задължително и при полепнали остатъци от бензин, масло и други нефтени продукти. Добрата грижа изисква да приберете плавателното средство под навес с изпуснат въздух или ако нямате такава възможност, да използвате защитно покривало.

Разгледайте моделите в каталога на  FishingTime, които са едноместни, двуместни, триместни и четириместни. Всички те са с отлично качество, предлагаме ги със стандартното оборудване и с 2 години гаранция.