Магазин за риболов

Мачове за риболов на плувка

Мачовете и телемачовете са предназначени за риболов на плувка. 

Какво е Мач риболов ?

Мач въдиците са леки, удобни и с изключителна гъвкавост по време на риболов. Те се използват за риболов на плувка, като избора на плувка е много важен. Плувката може да бъде подвижна или статична, но много често любителите на мач риболова използват ваглери или слайдери. Важно е да се знае, че покриването на големи кастинг дистанции става с ваглер. Този вид риболов е лек и много приятен, като стръвта за мачовия риболов е много предпочитана и универсална. Една от най-известните видове стръв е живата разбира се, но добри резултати се дават на уафтъри, пелети, царевица и дъмбели. 

Избор на Мач въдица :

Мачовата въдица може да бъде телескопична или на няколко части. Мач въдицата най-често е на три части и е подходяща за диви или затворени водоеми - езера или язовири, на които може да хвърляте на големи дистанции. Този модел въдици се изработват от възможно най-лекия карбон, като водачите и макародържача също трябва да отговарят на стандартите за лекота,  а от там и за перфектния баланс и строй на въдицата. Когато обаче искате да ловите на река е добре да се оборудвате с телескопичен мач. Той най-често се нарича телемач. Акцията на този тип въдици варира - може да бъде 5-15 грама, 10-30 грама или 20-60 грама, като всичко зависи от това с какъв тип мач искате да работите по-мек или с по-стегнат строй. Гъвкавостта и здравината на бланката идва от качествения карбон, което е от огромно значение особено при този стил риболов. 

Както и по-горе споменахме мачовите въдици са гъвкави и леки, но това не означава че не може да извадите среден по големина шаран, та дори и голям над 10 килограма. Всичко е в начина на работа по време на вадене на рибата, познаване на такъмите, регулиране на аванса на макарата, добра жилка и най-вече търпение. 

Каква марка Мач въдица да избера ?

Не е толкова важно каква точно марка ще се избере, важни са детайлите като дължина, строй, акция и тегло. На Българския пазар съществуват множество марки производители на мачови въдици. Ние можем да ви предложим едни от най-добрите марки покриващи широки граници от добри параметри - марка Filstar предлага доста модели, както телескопични мач въдици, така и телемачове. 

Вече може лесно и бързо да поръчате най-добрия телемач в риболовен магазин www.fishingtime.bg

Производители риболовни стоки:

"Мачове за риболов на плувка"