Магазин за риболов

Макари за риболов

Макари за риболов 

Кратък списък на голямото разнообразие на макари предназначени за риболов - рибарски макари Shimano, спинингови макари, фидер макари, макари с преден аванс, макари със заден аванс, макари с двоен аванс, мухарски макари LAZER, мултипликатори, шаранджийски макари, мултипликатори за морски риболов, макари за дъннен риболов и макари за риболов на плувка. 

Евтини макари за риболов - често задаван въпрос:

Отговора на този въпрос от нашия екип е винаги един и същи. Ако си начинаещ рибар и си се насочил към съответния стил риболов, но все още си в процес на познания и четене е добре да си закупиш по-евтина макара с по-ниски параметри. Опита и времето ще отговори на всеки въпрос, а сигурността по време на риболов ще става все по-голяма. По този начин ще имаш наблюдения върху множеството модели, които предлагаме и ще направиш правилния избор. 

Най-добрите макари за риболов:

Могат да бъдат - малки макари за риболов или големи макари за риболов. Независимо от гомемината на макарата всеки модел макара има свойте характеристики. В зависимост от това за какъв риболов ще се използва и колко големи риби искате да ловите. В нашия онлайн магазин за риболовци ще откриете достатъчно изчерпателна информация за всяка макара. Стараем се да съберем не само стриктно информацията идваща със съответния производител, но и да дадем малко информация от нас, защото вече повече от 14 години имаме достатъчно наблюдения и считаме мнението си за важно!

Разнообразието от риболовни макари е голямо, като магазина ни предлага решение за всеки вид риболов. Можете да разгледате изложените модели тук в сайта ни или да ни посетите на място, в рибарския ни магазин в град Плевен. Изберете подходящата за вас макара на изгодна цена или на ПРОМОЦИЯ от онлайн магазин за риболовни принадлежности www.fishingtime.bg 

В Fishingtime.bg може да откриете много видове макари за различни стилове риболов

Макари за риболов

Производители риболовни стоки:

"Макари за риболов"

Макари за риболов

Ако сте истински запалени по риболова, ще трябва да сте наясно с основните принадлежности за успешен риболовен излет. Въдиците са навсякъде с вас, без значение дали сте на море, река или язовир, а техните най-важни приспособления са макарите.

За какво служат макарите за риболов

Когато говорим за макара, обикновено разбираме главния механизъм на въдицата, който изпълнява различни функции, най-вече намотаването и издърпването на рибата. Често от замаха и оборота на макарата зависи целият улов, а самата тя работи благодарение на своя бигел. Така се казва скобата на макарата, като наименованието се използва и за цялата система, която я привежда в действие. 

Традиционно бигелът е изработен от метал, като може да бъде плътен или под формата на куха тръба. Доста популярни марки за въдици предлагат и така наречените въздушни бигели. Ние, екипът на Фишинг тайм, винаги сме на разположение за съдействие и отговор на въпроси, които ви вълнуват.

Видове макари за риболов

Няма универсални макари за улов на риба. Има подходящи за отделните видове риболов, като те се различават по своите характеристики – размер, обороти, брой лагери, тегло, капацитет на шпулата, изработка и др. Основните видове риболовни макари са: 

  • макари с преден аванс – предназначени за риболов на плувка, спинингови, шаранджийски или фидер макари;
  • макари със заден аванс – различават се по авансовата система и доста рибари ги предпочитат, включително за риболов на мач или на дъно;
  • макари с двоен аванс – т. нар. байтрънър макари, които са по-големи и с дълбоки шпули за повече влакно, което осигурява по-големи кастинг дистанции по време на риболов;
  • мухарски макари – специфични модели, създадени конкретно за мухарски риболов, като някои могат да се използват и за улов под лед;
  • мултипликатори – те са за всички, които практикуват спинингов, морски или тролинг риболов. 

Разгледайте нашите предложения в онлайн каталога на FishingTime, където лесно ще откриете това, което ви трябва.

Когато проверявате състоянието на вашата въдица преди всеки риболовен излет, задължително се убедете, че макарата е изправна. Влакното не трябва да се заплита при прехода на скобата, както и при свързването на макарата с основната ролка. При забелязани неизправности и проблеми, сменете макарата, която за ваше удобство освен в комплект с въдицата, се продава и самостоятелно.