Магазин за риболов

Макари за риболов

Макари за риболов 

Рибарски макари Shimano, спинингови макари, фидер макара, макари с преден аванс, макари FOX, макари със заден аванс, макари с двоен аванс, мухарски макари LAZER, мултипликатори, шаранджийски макари, мултипликатори за морски риболов, макари за морски риболов, макари за дъннен риболов, Макари Шимано, байтрънър макари, спиннинг макари, евтини макари, промоция на макари, макари за мачов риболов, макари за спинингов риболов, шаранджийски макари, макари с двойни дръжки, макари с олекотени метални шпули, макари за риболов, Макари Filstar, Макари Raven. Макара Drennan, Макара Ryobi Ecusima, Макара FL, Korum, Макара Globe, Макари Genlog, Макари Germina, Макари Fox, Макари Faith.

Разнообразието от риболовни макари е голямо, като магазина ни предлага решение за всеки вид риболов. Можете да разгледате изложените модели тук в сайта ни или да ни посетите на място, в рибарския ни магазин в град Плевен. Изберете подходящата за вас макара на изгодна цена от онлайн магазин за риболовни принадлежности www.fishingtime.bg 

В Fishingtime.bg може да откриете много видове макари за различни стилове риболов. 

Макари за риболов

Производители риболовни стоки:

"Макари за риболов"

Макари за риболов

Ако сте истински запалени по риболова, ще трябва да сте наясно с основните принадлежности за успешен риболовен излет. Въдиците са навсякъде с вас, без значение дали сте на море, река или язовир, а техните най-важни приспособления са макарите.

За какво служат макарите за риболов

Когато говорим за макара, обикновено разбираме главния механизъм на въдицата, който изпълнява различни функции, най-вече намотаването и издърпването на рибата. Често от замаха и оборота на макарата зависи целият улов, а самата тя работи благодарение на своя бигел. Така се казва скобата на макарата, като наименованието се използва и за цялата система, която я привежда в действие. 

Традиционно бигелът е изработен от метал, като може да бъде плътен или под формата на куха тръба. Доста популярни марки за въдици предлагат и така наречените въздушни бигели. Ние, екипът на Фишинг тайм, винаги сме на разположение за съдействие и отговор на въпроси, които ви вълнуват.

Видове макари за риболов

Няма универсални макари за улов на риба. Има подходящи за отделните видове риболов, като те се различават по своите характеристики – размер, обороти, брой лагери, тегло, капацитет на шпулата, изработка и др. Основните видове риболовни макари са: 

  • макари с преден аванс – предназначени за риболов на плувка, спинингови, шаранджийски или фидер макари;
  • макари със заден аванс – различават се по авансовата система и доста рибари ги предпочитат, включително за риболов на мач или на дъно;
  • макари с двоен аванс – т. нар. байтрънър макари, които са по-големи и с дълбоки шпули за повече влакно, което осигурява по-големи кастинг дистанции по време на риболов;
  • мухарски макари – специфични модели, създадени конкретно за мухарски риболов, като някои могат да се използват и за улов под лед;
  • мултипликатори – те са за всички, които практикуват спинингов, морски или тролинг риболов. 

Разгледайте нашите предложения в онлайн каталога на FishingTime, където лесно ще откриете това, което ви трябва.

Когато проверявате състоянието на вашата въдица преди всеки риболовен излет, задължително се убедете, че макарата е изправна. Влакното не трябва да се заплита при прехода на скобата, както и при свързването на макарата с основната ролка. При забелязани неизправности и проблеми, сменете макарата, която за ваше удобство освен в комплект с въдицата, се продава и самостоятелно.