Магазин за риболов

Монофилни влакна

Монофилни влакна за основна линия

Влакната за риболов са едно от важните неща гарантиращи успешен излет

В този раздел ще откриете влакна от световно известни марки. Предлагат се потъващи влакна, непотъващи, различни по диаметър и цвят.

Тук ще откриете качествени шаранджийски влакна на шпули с голям метраж, потъващи - предназначени за мачов и фидер риболов, непотъващи - за речен риболов на плувка, влакна за риболов на сом и много други.

Не правете компромис с влакната. Подновявайте монофилното си влакно за основна линия редовно за да нямате проблеми по време на риболов. 

Изберете най-доброто монофилно влакно от Фишинг Тайм !

Производители риболовни стоки:

"Монофилни влакна"

Монофилни влакна

В днешно време монофилните влакна се произвеждат по-най съвременните технологии за устойчивост на опъване и възел. Сред най-използваните влакна за риболов са монофилните. 

Екипа на риболовен магазин www.fishingtime.bg ще ви помогне в избора монофилни влакна. 

Какво е монофилно влакно?

• Прозрачни или оцветени в различни цветове влакна, които имат свойства за разтягане при натоварване (опън) . Повечето имат многослойна структура, като вътрешния слой е еластичен и възприема натоварванията при различните риболовни ситуации, а външния слой е износоустойчив и имащ за цел да предпази монофила от външни влияния.

Коефициентът на разпъване в повечето случай е между 15% и 25%.

Каква дължина влакно да избера ?

• Дължината винаги се определя от вида на риболова, който всеки рибар практикува и от там вида и големината на макара със съответния капацитет на шпулата – има монофилни влакно по 100 метра дължина, по 150 метра, 200 метра, 300 метра, 500 метра, 1000 метра, 1300 метра, 1500 метра.

Монофилни влакна според вида на риболова ?

Шаранджийски влакна за улов на дънен риболов – това са задължително влакна с голям метраж. Шаранжийските влакна могат да бъдат в различни цветове и също така многоцветни. Диаметъра на влакното, също зависи от макарата и както по-горе споменахме от капацитета на шпулата. Шпулата събира голям метраж монофилно влакно поради постигане на далечни дистанции.

 Влакна на спининг риболов или още наричано Монофил за спининг специфични влакна с определени характеристики за риболов с изкуствени примамки. Перфектно гладката повърхност на този модел влакна спомага за интензивния риболов, какъвто е спининг риболова.

  Фидер влакна или още познато като монофилно влакно за фидер риболов – изискването на повечето рибари е влакното за фидер да бъде с ниска памет и бързо потъващо.

Монофилни влакна за риболов на плувка – тук избора също е много голям, но в същото време зависи от вида на рибата която искате да хванете.

• Влакно за мач риболов - монофила е добре да бъде достатъчно мек, с ниска памет и разбира се избора да бъде потъващо влакно.

• Влакно за тролинг – влакно с голям капацитет на шпулата и достатъчно здраво и устойчиво за улов на различни видове риби от лодка.