Магазин за риболов

Okuma

OKUMA Fishing Tackle е фирма създадена през далечната 1986 година, като производител на въдици и макари покриващи почти всеки стил в риболова със седалище в Тайван. 

Okuma винаги се е старала да създаде най-добрите като качество, здравина и лекота въдици и макари за да покрие всички изисквания на взискателните рибари. Марката може да се похвали с прецизност при изработката на богата гама от макари за риболов на дъно, спининг риболова, фидер риболов и други стилове риболов, като например сладководен и соленоводен тролинг. Във всички продукти на марката са вложени качествени материали, надеждни и модерни, с които се достига това качество и динамичния модерен дизайн за всеки вкус. Технологията на Okuma включва материали, с които въдиците и макарите на марката стават моментално подходящи за морски и сладководен риболов. 

От къде идва името OKUMA?

Мечката е символа на марката. Неизменна част от изкуствата и митовете на много култури, мечките са истинска сила на природата. Тя символизира сила и търпение докато чака подходящия момент за да хване рибата (своята плячка).

Първите години след създаването на марка Okuma се оказват най-трудните тя да се отвърди и наложи на пазара за рибарски такъми. След провала в налагането на марката на Американския паар през 1990 година, компанията и служителите в нея остовот верни на мотото си и да не се предават докато не постигнат успех. В резултат на това не след дълго, а през 1991 и 1992 година компанията установява своето пресъствие на пазара в Хонконг и Китай, последвано от Сингапур, Тайланд и Австралия. Макарите Okuma започват да предобиват своята популярност и добри отзиви сред рибарите. Okuma навлиза в Европейския пазар и се завръща с пълна сила в САЩ през 1996 година. Важно е да се спомене, че Okuma е една от малкото компании, които изпълняват едновременно научноизследователска и развойна дейност и произвеждат своята продукция.