Магазин за риболов

Плетени влакна

Плетени влакна за риболов.

Плетените влакна за основна линия са над 100 метра дължина. При нас може да запупите плетено влакно 300 метра. 

При нас може да намерите плетени влакна с различен брой нишки - четиринишкови влакна, осемнишкови влакна подходящи за спинингов риболов, фидер риболов, шаранджийски риболов и тролинг. Характеристиките на плетените влакна са различни, но винаги трябва да отговарят на изискванията Ви за диаметър, цвят и здравина.

Производители риболовни стоки:

"Плетени влакна"

Плетени влакна

Плетени влакна за риболов

Най-здравото плетено влакно – предимства:

В риболовния свят съществуват множество видове плетени влакна, плетеното влакно е част от оборудването на всеки рибар, независимо дали е необходимо за шаранджийски риболов, спининг риболов или джигинг риболов. Изработено е от различен брой нишки, слепени плътно една към друга за да образуват здравина и издръжливост с максимално тънък диаметър. PE нишките са специфично изработени влакна с максимална здравина и устойчивост на опън, възел и UV лъчи.

Плетените влакна са много по-здрави от монофилните и могат да бъдат с различен брой нишки, като най-известните са четири нишковите и осем нишковите плетети влакна.

Плетените влакна имат различни характеристики, ето защо ние от риболовен магазин www.fishingtime.bg ще ви препоръчане точното влакно за съответния вид риболов.

Една от най-характерните черти на този тип влакна, е че нямат или имат минимална разтегливост, което от своя страна ги прави изключително чувствителни и прецизни при замятане и кълване по време на риболов. Максимално тънкия диаметър, към който се стремят всички производители осигурява лесно и плавно преминаване на влакното през водачите и постигането на далечни дистанции. Високата здравина, Ви позволява да работите с тях по-спокойно, като проблемите с агресивните и борбени риби остават зад гърба ви.

Параметри на най-здравите плетени влакна

• Диаметър: предлагат се в различни диаметри.

• Брой нишки: 2-нишкови, 4-нишкови, 8-нишкови, 12-нишкови.

• Сечение: кръгло или плоско сечение с гладка повърхност. Важна е гладката повърхност и точното сечение по цялата дължина на влакното.

• Цвят: различни цветове според предпочитания на всеки рибар и от вида на риболова – едноцветни тъмни цветове, едноцветни ярки цветове и многоцветни.

Видове плетени влакна:

Шаранджийски плетени влакна:

• Сред основните характеристики при всички плетени влакна за шаран е диаметъра, като точно тук за спод въдиците задължително ще ви трябва специално плетено влакно, което да е с голяма гладкост, никаква разтегливост и висока видимост. Плетените влакна за основна линия при улов на шаран трябва да бъдат с достатъчно добър тест килограм, висока степен на триене, да потъват бързо и да бъдат безшумни. Ето това са най-важните характеристики, когато избирате шаранско влакно. Предимството на плетените влакна за основна линия е когато, потъват бързо и то при ветровито време. В нашия физически и онлайн магазин Фишинг Тайм може да откриете плетени влакна с дължина 500 метра, 1000 метра или 2000 метра. 

Плетени влакна за спининг риболов:

• За спининг риболова се използват плетени влакна. Най-честата дължина е между 100 метра, 150 и 200 метра. Теглото на примамката е важен фактор при избора на правилното влакно. Плетените влакна потъват бързо, което означава че могат да достигнат дълбоките части на водоема където много обичат да се крият хищните риби. Друго предимство на плетените влакна за спининг е преодоляването на подводните препятствия и храсти, благодарение на своята здравина. Ето защо, ви трябва здраво плетено влакно, за да преодолее всякакви подводни препятствия и не на последно място да водите с лекота по-борбените риби каквито са хищните. При улова в тъмни води много от спининг любителите избират светлите или така наречени искрящи цветове, за да имат по-голяма видимост на линията под водата.

Плетено влакно за фидер:

• Разбира се има рибари предпочитащи да използват плетени влакна по време на фидер риболов. Като всичко останало в риболова избора на плетеното влакно за фидер си има плюсове и минуси. За да нямаш проблеми е добре да избереш правилното влакно според капацитета на шпулата и грамажа на фидер хранилката. Гладкостта и здравината на фидер влакното позволява далечно попадение на хранилката в търсене на големи риби. Добрите фидер влакна не пият вода ( или абсорбират минимално количество вода ) и потъват бързо. Остават с отлични характеристики за доста риболовни излети.

Сомско плетено влакно:

• Ето ви един пример, при който освен със специално проектирано плетено влакно за сом няма да имате шанс да извадите такава голяма риба.

Плетени влакна за тролинг в сладководни води и морски риболов.

• И при двата вида риболов се иска здраво влакно с отлични характеристики и параметри. Като при морския риболов се изисква допълнителна защита от солената вода, както и UV защита от вредните слънчеви лъчи.