Магазин за риболов

Плувки за риболов

Плувки за риболов. 

Риболовните плувки са Статични, Подвижни плувки, Ваглери и Слайдери, както и Тапи. В тази категория ще откриете не само плувки, но и аксесоари за плувки, бомбарди и светещи ампули за нощен риболов. Има различни модели плувки с различно предназначение и начин на риболов. Всеки от моделите е наличен в богат избор от грамажи. 

При риболовът на плувка, плувката има огромно значение. Тя трябва да сигнализира, когато нещо около стръвта се случва. За риболов на река се нуждаете от така наречените буренца или плувки с по-закръглена форма, а при риболов в затворени водоеми за предпочитане са по-издължените. Всичко това може да откриете в нашия магазин както и плувки във всякакви разцветки, форми и размери. Цената на всяка плувка се определя от характеристиките й, както и от материала, от който е изработена. При нас ще попаднете само на висококачествени плувки на добри цени, които можете да закупите директно през сайта ни или от нашия физически магазин за риболовни принадлежности в град Плевен.

Плувки за риболов

Производители риболовни стоки:

"Плувки за риболов"

Плувки за риболов

Плувките за риболов са най-разнообразни и това не е случайно. Те са предназначени за различни ситуации и изборът им не се прави на случаен принцип.

Какво представляват плувките за риболов

Те имат тяло, антена, кил, халка, шлаух или клипс. Изработени са предимно от специално дърво и пластмаса. Често към тях има добавени аксесоари, като птичи пера, тръстика, папур и др. Те са разноцветни, с горна част в по-ярки багри. Срещат се в най-различни форми като основните са две – удължени и крушовидни. Удължените се използват за улов на по-дребни риби и в плитки води, а крушовидните са предназначени за едри екземпляри и на далечни разстояния. 

За какво се използват плувките за риболов

Тяхното предназначение е да държат стръвта на определена височина от дъното и да сигнализират на риболовците, когато рибата клъвне. Когато се закачи по-спокойна риба, плувката едва потрепва или само се поклаща. Хищниците действат далеч по-енергично и тя потъва и изчезва. Ако се използва при монтаж на линията, тя се закача на основното влакно.

Как да различите отделните плувки

В зависимост от улова, за който са предназначени, те се различават по тегло, товароподемност и чувствителност. Тези им качества зависят от формата и материалите, от които са изработени. Ние от Фишинг тайм сме готови да отговорим на всичките ви въпроси и да предоставим необходимата информация.

Видове плувки за риболов

Според тяхното предназначение, основно се разделят на:

В онлайн магазина на FishingTime ще откриете полезни аксесоари за всички плувки – боя, мерители, совалки, антени, шлаухи, бомбарди, кутии за съхранение и др. За любителите на нощния риболов има светещи ампули. Те са за плувки с дебели и тънки антени или за връх, като започват да мигат и да предупреждават, когато рибата клъвне.

За да се радвате на успешен риболовен излет, е важно да купите подходящите аксесоари. И най-скъпото изделие може да ви разочарова, ако го използвате погрешно. Това, което се употребява на езеро, няма да ви свърши работа в бързотечащи води и обратно. Затова избирайте разумно и информирано.