Магазин за риболов

Плувки за риболов

Плувки за риболов. 

Риболовните плувки са Статични, Подвижни плувки, Ваглери и Слайдери, както и Тапи. В тази категория ще откриете не само плувки, но и аксесоари за плувки, бомбарди и светещи ампули за нощен риболов. Има различни модели плувки с различно предназначение и начин на риболов. Всеки от моделите е наличен в богат избор от грамажи. 

Плувки за риболов

Производители риболовни стоки:

"Плувки за риболов"

Плувки за риболов

Плувките за риболов са най-разнообразни и това не е случайно. Те са предназначени за различни ситуации и изборът им не се прави на случаен принцип.

Какво представляват плувките за риболов

Те имат тяло, антена, кил, халка, шлаух или клипс. Изработени са предимно от специално дърво и пластмаса. Често към тях има добавени аксесоари, като птичи пера, тръстика, папур и др. Те са разноцветни, с горна част в по-ярки багри. Срещат се в най-различни форми като основните са две – удължени и крушовидни. Удължените се използват за улов на по-дребни риби и в плитки води, а крушовидните са предназначени за едри екземпляри и на далечни разстояния. 

За какво се използват плувките за риболов

Тяхното предназначение е да държат стръвта на определена височина от дъното и да сигнализират на риболовците, когато рибата клъвне. Когато се закачи по-спокойна риба, плувката едва потрепва или само се поклаща. Хищниците действат далеч по-енергично и тя потъва и изчезва. Ако се използва при монтаж на линията, тя се закача на основното влакно.

Как да различите отделните плувки

В зависимост от улова, за който са предназначени, те се различават по тегло, товароподемност и чувствителност. Тези им качества зависят от формата и материалите, от които са изработени. Ние от Фишинг тайм сме готови да отговорим на всичките ви въпроси и да предоставим необходимата информация.

Видове плувки за риболов

Според тяхното предназначение, основно се разделят на:

В онлайн магазина на FishingTime ще откриете полезни аксесоари за всички плувки – боя, мерители, совалки, антени, шлаухи, бомбарди, кутии за съхранение и др. За любителите на нощния риболов има светещи ампули. Те са за плувки с дебели и тънки антени или за връх, като започват да мигат и да предупреждават, когато рибата клъвне.

За да се радвате на успешен риболовен излет, е важно да купите подходящите аксесоари. И най-скъпото изделие може да ви разочарова, ако го използвате погрешно. Това, което се употребява на езеро, няма да ви свърши работа в бързотечащи води и обратно. Затова избирайте разумно и информирано.