Магазин за риболов

Макари с преден аванс

Макари с преден аванс

Макарите с преден аванс имат предна авансова система. Опитът на сайта и предпочитанията на клиенти показват, че т.нар макари с предна авансова система са едни от най-търсените макари.

Какво е преден аванс ?

Това е класически вид макара и както вече споменахме една от най-търсените и предпочитани за риболов. В предната част на макарата се намира задвижващия механизъм с контрал върху влакното. В предната част на шпулата се намира капаче, с което се контролира аванса - затяга или разхлабва влакното. Аванса на една макара е от изключителна важност тъй като по този начин се контролира влакното. Аванса играе огромна роля по време на засичане и кълване, както и по време на вадене на риба. Както всеки рибар знае аванса трябва да е оставен в позиция полу свободен при хвърлена стръв във водата. При кълване този полу отворен аванс изпуска жилка и по този начин се предотвратява късането на влакно. Ако аванса е затегнат съответно шанса да скъсате е почти на 100%. 

За какъв вид риболов са макарите с преден аванс :

Макарите с преден аванс могат да се използват за всички видове сладководен риболов. В зависимост от оборотите, капацитета на шпулата и лагерите се определя за какъв риболов една макара става. Макарите за риболов на плувка, както и макарите за фидер и мачов риболов са значително по-малки на външен вид, докато макарите за дъно имат по-големи и вношителни размери. 

При нас може да откриете много марки макари с различни характеристики и дизайн. Всяка макара е подходяща за определен риболов, и ако някой ви каже че има универсални макари, с които може да практикувате различни стилове риболов, просто ви лъже. Всеки модел макари си имат специфични характеристики - размер, брой лагери, обороти, капацитет на шпулата, тегло, изработка и още редица други определящи за какъв риболов е най-добре да се използва. Може да откриете много макари с преден аванс за риболов на плувка, спинингови макари, шаранджийски макари и фидер макари на водещи марки с доказано качество. 

Разгледайте нашите макари с преден аванс и поръчайте удобно онлайн на атрактивна цена!

Производители риболовни стоки:

"Макари с преден аванс"