Магазин за риболов

Рибарски столове

Столове за риболов или къмпинг

Всички рибарски столове имат за цел да осигурят комфорт по време на риболов. Предлагаме шаранджийски столове, фидер столове, столове за легло, калъфи за столове и универсални риболовни столове. Всеки от моделите има различна товароносимост, различно тегло, големина, функции и компактност. Може да разгледате нашите столове с марки Filstar, Preston Innovations, Korum, Trakker, Carp Zoom, Raven, Faith, Anaconda, Star Baits и Fox. 

Столове според вида на риболова: 

Универсален стол за риболов: това най-често са малките и компактни столчета, които са лесни за съхранение и пренос. Разполагаме с такива столове, които да отговорят на рибари нямащи предпочитания към стола си. Най-важното условия при избора на стол е удобството по време на риболов. Риболова е спорт изискващ спокойствие и разтоварване, а от там следва и условието да се настаните на удобен стол и да се наслаждавате на риболовния си излет. 

Шаранджийски столове: Един от най-продаваните ни модели столове. Краткото описание на един шарански стол е неговата здрава конструкция и големина. Тези столове трябва задължително да бъдат с регулируеми крака, които да завършват с лапи предотвратяващи затъването в тиня. Облегалката трябва да бъде регулируема, а областите за сядане и облягане достатъчно меки и удобни. Този тип столове се отличават със стабилна конструкция, която издържа натоварване. Винаги клиентите търсят риболовен стол до 150 кг натоварване или риболовен стол до 180 килограма натоварване. Повечето модели шаранджийски столове разполагат с още едно удобство наречено подлакътници, които увеличават многократно изискването за удобство. 

Фидер столове: Това са стабилни и масивни столове, които разполагат с регулируеми крака, като в горната част всеки крак разполага с резба за прикрепване на съответното прикачно. Краката се проектират с универсална резба, като имате четири крака за различно завиване на прикачно. В зависимост от производитела на стол може по средата между двата крака на рамката да бъдат добавени допълнителни греди за монтаж на прикачно. Фидер стола е специфичен модел със стабилна конструкция и опция за прикачни присъщи за любителите на фидер риболова. Пример за Фидер стол Carp Zoom FC Super Feeder Chair 

Производители риболовни стоки:

"Рибарски столове "

Рибарски столове

Рибарските столове, също като тези за домашна употреба, са проектирани да бъдат удобни, функционални и да създават комфорт. Риболовците прекарват доста време седнали, в очакване на слука, и през това време трябва да се чувстват добре. Освен гърбът им да има сигурна опора и мускулите да не се натоварват излишно, те трябва да могат да вършат много дейности с лекота и без напрежение.

Как да изберем рибарски стол

Има няколко основни параметри, на които трябва да обърнете внимание, ако искате риболовният ви излет да е зареден с положителни емоции. Във Фишинг тайм знаем подробно кои са те, попитайте ни в удобно за вас време. За да купите подходящия стол, вижте следните показатели:

1. Тегло
Когато съберете багажа за риболов, ще установите колко е важно столът да е лек и компактен. От значение е какви са размерите му в сгънато състояние, за да прецените доколко лесно ще го поберете в автомобила при транспортиране. Някои модели са снабдени с удобни дръжки за пренасяне и калъфи против цапане и износване. За теглото има значение дали е изработен от стомана или алуминий.

2. Удобство
Рибарските столове имат различно ниво на комфорт. Облегалката може да бъде фиксирана, но е възможно да има различни степени за промяна на наклона. Подлакътниците също играят важна роля, особено при по-продължителен престой на брега на избраното място.

3. Здравина
За трайността на един стол имат значение материалите, от които той е изработен. За предпочитане е да бъде подсилен, за да поеме максимално натоварване. Леките алуминиеви столове са по-компактни, докато тези от стомана са по-издръжливи, но тежки.

4. Регулиращи функции
Ако краката на стола могат да се регулират, това го прави доста универсален, тъй като можете да го приспособите към всеки терен – неравен, каменист и т.н. Ако е с по-големи лапи, няма да потъва лесно в кална почва.
В онлайн магазина на FishingTime ще намерите различни рибарски столове – универсални, шаранджийски, за фидер, за легло и др.

Трябва ли рибарският стол да има много екстри


Не са задължителни, но винаги с тях е по-приятно и удобно, особено ако сте любители на дългите риболовни излети. Сред най-предпочитаните екстри са прикачени масички, на които да поставите предмети от първа необходимост, странични джобове за аксесоари и много други.