Магазин за риболов


Общи Условия:


Уважаеми клиенти, внимателно прочетете условията за ползване преди да използвате онлайн магазин www.fishingtime.bg. Ползвайки онлайн магазина означава‚ че се съгласявате и приемате настоящите условия за ползване описани подробно по-надолу.

Настоящия документ съдържа общите условия, съгласно които Фишинг Тайм 2010 ООД, със седалищен адрес град Плевен ж.к. Сторгозия бл.34; вх.А; ап.26; вписан в търговския регистър към агенцията към вписванията с ЕИК BG204744094, предоставя услуги и продукти на потребителите си, чрез онлайн магазин www.fishingtime.bg. Ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за използване на онлайн магазина.

Фирма Фишинг Тайм 2010 ООД е регистрирана по ЗДДС.

Лица под 18-годиша възраст могат да направят поръчка от интернет магазина само с участието на родител или настойник. Цените на стоката важат само след направена поръчка през онлайн магазин www.fishingtime.bg . Цените са в български лева с включено ДДС!

Фишинг Тайм 2010 ООД като създател и собственик на интернет магазина www.fishingtime.bg ‚ Ви дава право да разглеждате всички артикули публикувани в този уеб сайт само за лична употреба с нетърговска цел. Не се разрешава артикулите да се променят‚ нито да бъдат копирани‚ публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел.


Регистрация на клиент

Всяко физическо или юридическо лице, което възнамерява да извърши покупка чрез онлайн магазин www.fishingtime.bg трябва да попълни данни и да потвърди верността им в регистрационна форма‚ като по този начин създава свой клиентски профил с които се индентифицира в онлайн магазин fishingtime.bg. Интернет магазина предлага два варианта за пазаруване: като регистриран потребител (с клиентски профил) или като гост (без предварителна регистрация). И при двата варианта на пазаруване клиента е длъжен да попълни точно и ясно личните си данни‚ с цел точно и коректно изчисляване сумата на доставка‚ попълване на документи‚ товарителница‚ осъществяване на плащане и други.

  

Съгласие: С поставянето на отметка в поле съгласен съм с условията на www.fishingtime.bg ‚ клиента извършва електронно изявление‚ с което декларира че е запознат с настоящите условия за ползване и ги приема.


Процедури за пазаруване: Когато направите поръчка за закупуване на продукти от онлайн магазина‚ получавате автоматично e-mail‚ съдържащ детайли за съответната поръчка. Поръчката се  оформя и подлежи на разглеждане. Направената поръчката се счита за приета от момента‚ в който служител на Фишинг тайм се свърже с вас от посочения телефон за връзка или e-mail‚ за да получи вашето потвърждение за валидността й. При оформяне на поръчка от клиента се изисква:

1. Да посочи валидни адрес за доставка, телефон за връзка и имейл адрес.

2. Точно описание на артикулите ( цвят‚ грамаж‚ размер‚ модел‚ бройка‚)

3. В полето допълнителни изисквания‚ да се посочи ако клиента има такива.

4. За да се активира изпълнението на поръчката се натиска бутона: Добави към поръчката.

В случай че дадете неточни данни или при невъзможност да се свържем с вас за потвърждение на поръчката‚ тя ще се счита за НЕВАЛИДНА и няма дя бъде изпратена. Ако продукта от вашата заявка е изчерпан или не е в наличност‚ но все още фигурира в нашия сайт‚ ние ще се свържем с вас.

5. Клиента получава имейл за получената поръчка‚ като то ще съдържа окончателните детайли на пратката.

Доставка и начин на плащане:

Плащането на поръчаната стока се извършва с пощенски паричен превод.

Клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера. При пощенски паричен превод касов бон се издава от куриера, а не от продавача. Важно е да запазите своята касова бележка, която ще поличите при доставка на пратката. Ако имате издадена фактура от Нас, то тя трябва да бъде заедно с касовия бон издаден от куриера. 

Дължимата от клиента сума се калкулира‚ като стойността й се изчислява съгласно приложените отстъпки в магазин fishingtime.bg.

Доставката на стока на територията на Република България се извършва от куриерска фирма ЕКОНТ ЕКСПРЕС, съгласно техните условия и тарифи съобразени с условията на ползване на онлайн магазин www.fishingtime.bg . Поръчаната стока се доставя от куриерската фирма на посочения от клиента адрес до врата или до поискване от офис в съответствие с актуалните тарифи за доставка.

Безплатна доставка се изпраща само до офис на куриерската фирма. При адресиране до врата отстъпката безплатна доставка НЕ важи.

Поръчки не се изпращат в почивни или празнични дни‚ освен ако куриерската фирма изрично не го е обявила като работен.

Всяка поръчка се изпраща с опция да прегледате и тествате стоката преди да подпишете‚ че приемате пратката и платите сумата за наложения платеж.

Клиента е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да подпише товарителницата и да изплати дължимата сума.

Срок на доставка от 2 до 5 работни дни.

Потребителя трябва да има предвид‚ че за всяка поръчка е необходимо технологично време за изпълнение. В тази връзка‚ съществува вероятност поръчки изпратени след 15.30 часа да не бъдат изпратени на същия ден ( в рамките на работното време)‚ поради недостатъчно време за изпълнение.

При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката‚ клиентът ще бъде уведомен на посочения  от него телефен за контакти или имейл адрес.

Безплатна доставка:

— при поръчка над 100 лева до 5 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес и 5% отстъпка.

— при поръчка над 200 лева до 10 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес и 8% отстъпка.

— при поръчка над 400 лева до 20 килограма: безплатна доставка до офис на Еконт Експрес и 10% отстъпка.

Отстъпката се изчислявая в зависимост от общата сума и вида на поръчаните артикули.

Безплатна доставка се прилага само за пратки‚ които са адресирани за получаване "ОТ ОФИС„ на Еконт Експрес на територията на Република България. Безплатната доставка НЕ ВАЖИ за продукти в промоция.

Посочените отстъпки не важат за стока която е в промоция‚ както и за следните раздели:

• Раздел лодки и двигатели.

• Фенери MagLite.

• Марка Trakker.

• Марка Gardner.

• Марка Cygnet.

• Марка Starbaits.

 • Марка Okuma

 • Продукти на марка Fox

• Продукти на марка Matrix

• Артикули от раздел - Лодки и Двигатели.

Захранки в големи количества.

Фишинг Тайм 2010 ООД запазва правото си да променя настоящите условия‚ както и да прави по–големи отстъпки.


Рекламация и връщане на стока:

Клиента има право да върне стока закупена от онлайн магазин fishingtime.bg в 14 дневен срок от датата на получаване. Адреса на които може да върнете стоката е град Плевен ж.к. офис Еконт Сторгозия зад блок 39.

Стоката която може да бъде върната трябва да бъде в оригинална опаковка‚ етикети и стикери‚ в добър търговски и технически вид. Пълен комплект оригинална съпътстваща документация – касов бон‚ фактура‚ гаранционна карта‚ копие от товарителницата за получаване. В случаи при който клиентът се е опитал да повреди дадената стока умишлено или да я ремонтира сам‚ тя няма да се приеме.

Разходите по връщането на стока закупена от онлайн магазин fishingtime.bg са за сметка на клиента.

Ние гарантираме‚ че продукта който изпращаме няма недостатъци намаляващи годността му за употреба.

При изпълнени всички изисквания КЛИЕНТЪТ има право да получи заплатената от него сума в 30 дневен срок от датата на получаване на пратката.

Фишинг Тайм 2010 ООД си запазва правата да откаже замяна на стока, върната в лошо състояние. Стока, получена в замяна, не може да бъде заменена отново.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН

 

Чл. 3. Електронен магазин e електронен магазин, достъпен на адрес в интернет www.fishingtime.bg, чрез който Ползвателите имат възможност да сключват договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН стоки, включително следното:

 1. Да извършат регистрация и създаване на профил за преглеждане на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН и използване на допълнителните услуги за предоставяне на информация;

 2. Да извършват електронни изявления във връзка със сключването или изпълнението на договори с ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН чрез интерфейса на страницата на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН, достъпна в Интернет;

 

3. Да сключват договори за покупко-продажба и доставка на стоките, предлагани от ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН;

 

4. Да извършват всякакви плащания във връзка със сключените договори с ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН, съгласно поддържаните от ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН начини за разплащане.

 5. Да получават информация за нови стоки предлагани от ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН;

 6. Да преглеждат стоките, техните характеристики, цени и условия за доставка;

 7. Да бъдат уведомявани за правата, произтичащи от закона предимно чрез интерфейса на страницата на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН в Интернет;

 Чл. 4. Доставчикът доставя стоките и гарантира правата на Ползвателите, предвидени в закона, в рамките на добросъвестността, възприетите в практиката, потребителското или търговското право критерии и условия.

 Чл. 5.

(1) Ползвателите сключват договор за покупко-продажба на стоките, предлагани от ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН чрез интерфейса на Доставчика, достъпен на страницата му в Интернет на адрес www.fishingtime.bg или друго средство за комуникация от разстояние.

 (2) По силата на сключения с Ползвателите договор за покупко-продажба на стоки, Доставчикът се задължава да достави и да прехвърли собствеността на Ползвателя на определените от него чрез интерфейса стоки.

 (3) Ползвателите заплащат на Доставчика възнаграждение за доставените стоки съгласно условията, определени на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН и настоящите общи условия. Възнаграждението е в размер на цената, обявена от Доставчика на адреса на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН в Интернет.

 (4) Доставчикът доставя заявените от Ползвателите стоки в сроковете и при условията, определени от Доставчика на страницата на електронния магазин и съгласно настоящите общи условия.

 (5) Цената за доставката се определя отделно и изрично от цената на стоките.

 Чл. 6. (1) Ползвателят и Доставчикът се съгласяват, че всички изявления помежду им във връзка със сключването и изпълнението на договора за покупко-продажба могат да бъдат извършвани по електронен и чрез електронни изявления по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис и чл. 11 от Закона за електронната търговия.

 (2) Предполага се, че електронните изявления, извършени от Ползвателите на сайта, са извършени от лицата, посочени в данните, предоставени от Ползвателя при извършване на регистрация, ако Ползвателят е въвел съответното име и парола за достъп.

 

 

ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН  

 Чл. 7. (1) За да използва ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН за сключване на договори за покупко-продажба на стоки, Ползвателят следва да въведе избрани от него име и парола за отдалечен достъп, в случаите в които електронният магазин изисква регистрация.

 (2) Името и паролата за отдалечен достъп се определят от Ползвателя, чрез регистрация по електронен път в сайта на Доставчика.

 (3) С попълване на данните си и натискане на бутоните "Да, приемам" и "Регистрация", Ползвателят декларира, че е запознат с тези общи условия, съгласен е с тяхното съдържание и се задължава безусловно да ги спазва.

 (4) Доставчикът потвърждава извършената от Ползвателя регистрация, чрез изпращане на писмо на посочен от Ползвателя електронен адрес, след което между Ползвателя  и Доставчика възникват договорни отношения.

 (5) При извършване на регистрацията Ползвателят се задължава да предостави верни и актуални данни. Ползвателят своевременно актуализира данните, посочени в регистрацията си, в случай на промяна.

 (6) В случай че за регистрация на Ползвателя се използва профил в уеб социални мрежи или други мрежи, страна по договора е лицето, което е титуляр на използвания за регистрацията профил в съответната социална или друга мрежа. В този случай Доставчикът има право на достъп до данните, необходими за идентифициране на Ползвателя в съответната социална или друга мрежа.

 (7) При регистрация Ползвателят на сайта гарантира, че не пренася "червеи” или вируси, или какъвто и да било код с деструктивна натура.

 Чл. 8. (1) Електронният адрес, предоставен при първоначалната регистрация на Ползвателя, както и всеки следващ електронен адрес, използван за обмен на изявления между Ползвателя и Доставчика, е „Основен електронен адрес“ по смисъла на тези общи условия. Ползвателят има право да променя своя Основен контактен електронен адрес.

 (2) При постъпване на заявка за промяна на Основния контактен електронен адрес, Доставчикът изпраща искане за потвърждение на промяната. Искането за потвърждение се изпраща от Доставчика на посочения от Ползвателя нов Основен контактен електронен адрес.

 (3) Промяната на Основния контактен електронен адрес се извършва след потвърждение от Ползвателя, изразено чрез препратка, съдържаща се в искането за потвърждение, изпратено от Доставчика на посочения от Ползвателя нов Основен контактен електронен адрес. 

 (4) Доставчикът информира Ползвателя за извършената промяна, чрез електронно писмо, изпратено на посочения от Ползвателя Основен контактен електронен адрес преди извършването на промяната му по ал. 2.

 (5) Доставчикът не носи отговорност пред Ползвателя за неправомерна промяна на Основния контактен електронен адрес.

 (6) Доставчикът може да изисква от Ползвателя използването на Основния контактен електронен адрес в специфични случаи.

 Чл.9. На Ползвателя се забранява да:

(1)  публикува невярна, неточна, подвеждаща, или с клеветническо съдържание информация

(2) предприема всякакви действия, които могат да повредят системата за рейтинг

(3) публикува спам коментари в секцията коментар на продуктите.

 

 

 

 ТЕХНИЧЕСКИ СТЪПКИ ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА

 

Чл. 10. (1) Ползвателите използват предимно интерфейса на страницата на Доставчика, за да сключват договори за покупко-продажба на предлаганите от Доставчика стоки в ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН.

(2) Договорът се сключва на български език.

(3) Договорът между Доставчика и Ползвателя представлява настоящите общи условия, достъпни на адрес https://www.fishingtime.bg/politika-za-poveritelnost-(168,1)

(4) Страна по договора с Доставчика е Ползвателят съгласно данните, предоставени при регистрацията и съдържащи се в личния профил на Ползвателя. За избягване на съмнение това са данните, с които е създаден акаунт при Доставчика.

(5) Доставчикът включва в интерфейса на Интернет страницата си, технически средства за установяване и поправяне на грешки при въвеждането на информация, преди да бъде направено изявлението за сключване на договора.

(6) Този договор се счита за сключен от момента на извършване на регистрация на Ползвателя при Доставчика. Договорът за покупко-продажба на стока се счита за сключен от момента на заявяването й от Ползвателя чрез интерфейса на Доставчика.

(7) Изявлението за сключване на договора и потвърждението за неговото получаване се смятат за получени, когато техните адресати имат възможност за достъп до тях.

(8) Доставчикът доставя стоките на посочения от Ползвателите адрес и не носи отговорност в случай, че посочените от Ползвателите данни са неверни или заблуждаващи.

Чл. 11. Ползвателите сключват договора за покупко-продажба с Доставчика по следната процедура: 

(1) Извършване на регистрация в ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН и предоставяне на необходимите данни, ако Ползвателят няма до този момент регистрация в ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН;

(2) Влизане в системата за извършване на поръчки на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН чрез идентифициране с име и парола;

(3) Избиране на една или повече от предлаганите стоки на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН и добавянето им към списък със стоки за покупка;

(4) Предоставяне на данни за извършване на доставката;

(5) Избор на способ и момент за плащане на цената.

(6) Потвърждение на поръчката;

 

 

 

ОСОБЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ДОСТАВЧИКА. ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ

Чл. 12. Правилата на настоящия раздел VI от тези общи условия се прилагат спрямо Ползватели, за които според данните, посочени за сключване на договора за покупко-продажба или при регистрацията в ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН, може да се направи извод, че са потребители по смисъла на Закона за защита на потребителите, Закона за електронната търговия и/или на Директива 97/7/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 20 май 1997 година относно защитата на потребителя по отношение на договорите от разстояние.

Чл. 13. (1) Основните характеристики на стоките, предлагани от Доставчика са определени в профила на всяка стока на сайта на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН.

(2) Цената на стоките с включени всички данъци се определя от Доставчика в профила на всяка стока в сайта на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН.

(3) Стойността на пощенските и транспортните разходи, невключени в цената на стоките, се определя от Доставчика и се предоставя като информация на Ползвателите в един от следните моменти преди сключване на договора:

- В профила на всяка една от стоките в сайта на Доставчика на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН;

- При избиране на стоките за сключване на договора за покупко-продажба;

(4) Начинът на плащане, доставка и изпълнение на договора се определя в настоящите общи условия, както и информацията, предоставена на Ползвателя в сайта на Доставчика.

(5) Информацията, предоставяна на Ползвателите по този член е актуална към момента на визуализацията й на сайта на Доставчика на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН преди сключването на договора за покупко-продажба.

(6) Доставчикът задължително посочва условията за доставка на отделните стоки в сайта на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН.  

(7) Доставчикът посочва преди сключването на договора общата стойност на поръчката за всички съдържащи се в нея стоки.

Чл. 14. (1) Потребителят се съгласява, че Доставчикът има право да приема авансово плащане за сключените с потребителя договори за покупко-продажба на стоки и тяхната доставка.

(2) Потребителят избира самостоятелно дали да заплати на Доставчика цената да доставка на стоките преди или в момента на доставката им.

Чл. 15. (1) Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от сключения договор в срок 7 работни дни, считано от датата на получаване на стоката.

(2) Правото на отказ по ал. 1 не се прилага в следните случаи:

- за доставка на стоки и предоставяне на услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовите пазари, които Доставчикът не е в състояние да контролира;

- за доставка на стоки, изработени съобразно изискванията на потребителя или по негова индивидуална поръчка;

- за доставка на стоки, които поради своето естество са потребими или не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики, включително за парфюмерийни и козметични продукти;

- за доставка на аудио- и видеозаписи или програмни продукти, разпечатани от потребителя;

- за доставка на вестници, списания и други периодични издания;

(3) Когато Доставчикът не е изпълнил задълженията си за предоставяне на информация, определени в чл. 54 от Закона за защита на потребителите, потребителят има право да се откаже от сключения договор в срок до три месеца, считано от датата на получаване на стоката. Когато информацията по тази алинея е предоставена на потребителя в рамките на срока за отказ, същият започва да тече от датата на предоставянето й.

 

(4) В случай, че потребителят упражни правото си на отказ по ал. 1, Доставчикът е задължен да му възстанови в пълен размер платените от потребителя суми не по-късно от 30 календарни дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си на отказ от сключения договор. От сумата, която потребителят е платил по договора, се удържат разходите за връщане на стоката, освен ако потребителят е върнал стоката за своя сметка и е уведомил за това Доставчика. 

(5) Потребителят се задължава да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по ал. 1.

Чл. 16. (1) Срокът на доставка на стоката и началният момент, от който тече, е определен за всяка стока поотделно при сключване на договора с потребителя чрез сайта на Доставчика на ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН, освен ако стоките са поръчани в една доставка.

(2) В случай че потребителят и Доставчикът не са определили срок за доставка, срокът на доставка на стоките е 30 работни дни, считано от датата, следваща изпращането на поръчката на потребителя до Доставчика чрез сайта на Доставчика ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН.

(3) Ако Доставчикът не може да изпълни договора поради това, че не разполага с поръчаните стоки, той е длъжен да уведоми за това потребителя и да възстанови платените от него суми в срок до 30 работни дни от датата, на която Доставчикът е следвало да изпълни задължението си по договора.

(4) В случаите по ал. 3, Доставчикът има право да достави на потребителя стоки със същото качество и цена. Доставчикът уведомява потребителя по електронен път за промяната на изпълнението на договора.

(5) В случай на упражняване на право на отказ от договора за доставки по ал. 4, разходите по връщането на стоките са за сметка на Доставчика.

Чл. 17. (1) Доставчикът предава стоките на потребителя след удостоверяване на изпълнението на изискванията и наличието на обстоятелствата по чл. 61 от Закона за защита на потребителите.

(2) Потребителят и Доставчикът удостоверяват обстоятелствата по ал. 1 писмено в момента на доставката чрез саморъчен подпис, освен ако е уговорено друго.

(3) Потребителят и Доставчикът се съгласяват, че изискванията по ал. 1 и чл. 61 от Закона за защита на потребителите ще бъдат спазени, ако удостоверяването е извършено от лице, за което според обстоятелствата може да се направи извод, че ще предаде информацията на потребителя – страна по договора.


Гаранция и сигурност:

Фишинг Тайм 2010 ООД собственик на онлайн магазин www.fishingtime.bg , заявява че е регистриран администратор на лични данни‚ и те ще бъдат използвани само за обработка на клиентската поръчка. По никакъв начин няма да предоставяме вашите лични данни на трети лица. 

Публикувайки тази информация‚ ние гарантираме сигурна и коректна електронна търговия и

неприкосновеност на личните данни на клиентите си.

Фишинг Тайм 2010 ООД си запазва правото да изтрива и/или да редактира всичко в този сайт с цел яснота и коригиране на печатни грешки.


За всякакви допълнителни въпроси или възникнал проблем се свържете с нас.

Благодарим Ви‚ че избрахте да пазарувате в магазин fishingtime.bg!