Магазин за риболов

Риболовни влакна

Голямо разнообразие на монофилни влакна, монофилни влакна за поводи, плетени влакна, плетени влакна за поводи, флуорокарбонови влакна, шаранджийски влакна, влакна за фидер риболов, спининг влакна и сомски влакна. Плетените влакна са в различни дължини и брой нишки. Монофилните влакна са с различни диаметри и дължини, покриващи всички очаквания на рибарите. Също така в категория влакна може да разгледате моделите ластици за щека и мухарските поводи и шнурове. Можем да ви предложим качествени влакна за риболов на борбени риби като шаран, амур, сом и други. Разгледайте разновидностите висококачествени риболовни влакна на добра цена от водещи марки.

За ваше удобство, предлагаме бърза доставка в цялата страна!

Голям избор от марки производители в различен ценови клас. 

Риболовни влакна

Производители риболовни стоки:

"Риболовни влакна"

Риболовни влакна

Влакната са важна част от риболовното оборудване. Точно какви ще изберете, зависи от стила и условията, в които ще практикувате риболова.

Видове риболовни влакна

Качествените влакна притежават високи показатели и са удоволствие за всеки рибар. Според предназначението им, основните видове са:

При нас, в онлайн магазина на FishingTime ще намерите широка гама рибарски влакна на утвърдени марки.

Какво е РЕ рейтинг при влакната

Удивителното усещане при работа с плетени влакна се дължина специалния процес на сплитане на нишките, а самите те са изработени предимно от полиетилен. РЕ, освен като съкращение от полиетилен, най-често се употребява за измерване диаметъра на влакното, а не на издръжливостта на опън. 

Много производители рекламират влакната от по-скъпите си серии като такива с по-висок праг на издръжливост. Това се дължи предимно на засиления интерес на рибарите към РЕ и все по-честото им търсене на влакна от 8+ нишки. Добре е да знаете, че различните марки влакна, макар и с еднаква дебелина, имат различен тест на издръжливост. Ето защо, когато говорим за РЕ, хубаво е да се придържаме към това, че с точност можем да определим само диаметъра на влакното в милиметри.

Кои са Невидими влакна за риболов

Най-често това са монофилните влакна, които са безцветни или прозрачни. Невидимите влакна се използват за риболов в бистри води и имат за цел да привлекат плахата риба да се храни. Ниската видимост предотвратява риска да се забележи от страна на рибата и тя отива на хранителното петно готова да се храни. Това е вашия момента за улов. За целта влакното трябва да бъде с малък диаметър и достатъчно здраво за да се избегнат късания. Fishingtime.bg ще ви предложи точно такива здрави и невидими влакна за постигане на добър улов. 

Как да запазим здравината на монофилното влакно

С времето то губи своите качества, особено при интензивен риболов, когато е подложено на много деформации и механични увреждания. Дори при внимателна работа с него, то постепенно губи своята мекота и става податливо на повреждане. Въпреки това, можете да използвате висококачествените влакна по-дълго, ако се грижите за тях и ги съхранявате правилно.

Най-важното правило е да държите влакното на място, защитено от слънчева светлина, най-добре в пълна тъмнина. Другото съществено условие е мястото да е достатъчно влажно. Добър вариант е да поставите влакното в плик и да го приберете в хладилника. Ако имате нужда от съвет, не се колебайте да се свържете с нас, ние от Фишинг Тайм винаги сме на разположение.