Магазин за риболов

Спининг въдици

Спининг въдиците могат да бъдат в различни дължини ➤ акция ➤ тегло ➤ пъргавина ➤ гъвкавост. Всяка спининг въдицата трябва да е лека и удобна, с добра акция, чувствителност и строй. Те се използват за риболов с блесни, силиконови примамки и воблери, ето защо избора на спининг въдица е винаги труден. Повечето модели спининг въдици покриват добра кастинг дистанция. С тях може да ловите от лодка или от брега. Изработени са от качествен карбон, с малък диаметър, отлична здрава и чувствителна бланка.

В нашия онлайн каталог може да намерите разнообразни модели от най-добрите спининг въдици на атрактивни цени - от евтини спининг въдици до модели от по-високия клас. Разгледайте нашите атрактивни предложения и открийте подходящите въдици за спининг и не само! Wink

Производители риболовни стоки:

"Спининг въдици"

Спининг въдици

Видове спининг въдици
 
На пазара се предлагат няколко вида спининг въдици, които имат различни характеристики като дължина, акция и материал при самата си изработка. Ето и някои от видовете въдици за спининг:
 
 
• Тези спининг въдици са много гъвкави и изключително леки като се използват за улов на малки по размери риби и са с по-ниска акция. За тях е нужна и тънка линия или много тънка корда. Акцията при тези модели може да бъде 1-7 грама или 0.5 - 5.5 грама. Акцията е ниска, примамката е малка, а чувствителността голяма. 

 
• Леките спининг въдици са удачни за улов на риби със средна големина – например пъстърва, щука, костур и други раби от този калибър. Тези въдици за спининг имат гъвкава акция и могат да се използват с по-дебела линия или корда. При тях акцията варира между 10–20 грама.
 

• В сравнение с леките, тези спининг въдици са по-стабилни и мощни като са добри за улов на риби с по-големи размери като сом, лефер и други. Подсилването в бланката е повече, поради факта че улова е по-борбен и голям като тегло. Акцията може да варира, като най-често тя е между 50 грама, 80 грама и над 100 грама.
 
Спининг въдици за тежък спинингов риболов
 
• Защо ги наричаме ТЕЖКИ ? Определено не заради теглото, а поради тяхните характеристики и значително по-голямата акция.
Тежките спининг въдици са изключително здрави и максимално мощни и са най-добри при за улов на големи риби от калибъра на акули, сомове, риба тон и други морски риби. При тях в повечето случай говорим за акция в либри. Акцията е повече от 80 / 100 грама, като разбира се може да стигне 200 грама и повече. Бланката е значително с по-големи диаметри, водачите са подсилени, а материала и компонентите във въдиците са пригодени за улов в солени води. 
 
 
• Телескопичните спининг въдици имат разгъващи се и сгъващи се секции, което е изключително практично и удобно при транспортиране и съхранение. Доста рибари предпочитат точно такива модели, поради малката телескопична дължина. 
 
Джигинг спининг въдици 

• Този модел спининг въдици е конкретно предназначен за улов с джигове. Примамките наречени джигове са специални като изработка и начин на водене. Те са по-твърди от обикновените, изключително мощни, гъвкави и с много малък диаметър за максимален контрол по време на риболов. Изработката е от най-висококачествения карбон, най-често карбон AAAA клас. Акцията на Джиг въдиците е различна – според предпочитания и големината на улова. 
 

• Кастинговите качества, бързия строй и чувствителния връх правят качествените модели кастингови спининг въдици много предпочитани от рибарите. Този модел въдици се чувстват като естествено продължение на вашата ръка, максимално олекотени и чувствителни при кълване. Постигане желаната дистанция с лекота и водите примамките си с удоволствие. 
 
Това са някои от многото видове спининг въдици, които се използват за риболов. Важно е когато избирате спининг въдица, тя да отговаря именно на вашите нужди и желания, на риболова, на който сте заложили.
 
 
Изборът от качествени спининг въдици, които ние от Fishingtime.bg ви предлагаме, е много богат, за да можете да откриете именно вашата на най-добра цена с гаранция за качество. Ние предлагаме въдици за спининг от доказали се във времето марки от световно ниво в изключително широк ценови диапазон. Нашите продукти за спининг риболов се движат в широк ценови диапазон без компромис с качеството за перфектно риболовно оборудване с оптимален разход.
 
В нашия онлайн риболовен магазин можете да намерите разнообразни модели ⁄ най-добрите спининг въдици на атрактивни цени - от евтини спининг въдици до модели от по-високия клас. Разгледайте нашите супер предложения и открийте подходящите въдици за спининг за вас!
Поръчайте бързо, удобно и лесно онлайн